Pärnus saab näha maadlusteemalist lavastust ja näitust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatri suvelavastus "Seljatas sada meest".
Endla teatri suvelavastus "Seljatas sada meest". Foto: Ants Liigus

Endla teater mängib Pärnu Vanalinna põhikooli võimlas kahest Eesti soost naismaadlejast jutustavat lavalugu "Seljatas 100 meest" ning samas avatakse ka näitus meie kuulsatest maadlejatest läbi aegade.

Anni ja Maria olid kaks kanget Eesti naismaadlejat, kelle seiklusrikkast elust Endla suvehooaja avaetendus "Seljatas 100 meest" jutustabki. Peaosalisi kehastavad Triin Lepik ja Kaire Vilgats on jätkuvalt heas maadlusvormis, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Lavastust "Seljatas 100 meest" mängitakse juulikuus kümme korda. Etenduse päevadel on Pärnu Vanalinna kooli õuel avatud Eesti spordimuuseumi väljapanek "Meie Jürist kuni Kristjan Palusaluni".

Näitusel on avatud raamat, kuhu kogutakse allkirju selle toetuseks, et maadlus oleks edaspidigi olümpiaala. Vastava otsuse võtab vastu aga rahvusvaheline olümpiakomitee, kellele kogutud allkirjad saadetakse.

24. juulil jätkub Endla suvehooaeg teatrimajas sees, kus etendub paremik teatri mängukavas olevatest etendustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles