Pärnu naisterannas lõid naised sissetunginud mehed minema

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naisterand.
Naisterand. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu naisterannas ei hoolinud ärritunud naised põhiseadusest, soolisest võrdõiguslikkusest ega õiguskantsleri soovitusest – naisteranda alkoholi tarbima saabunud alasti mees ja tema kaks sõpra piirati sisse ja sõimati seni, kuni mehed jalga lasid.

Naised helistasid ka politseisse, kus leiti kiiresti naispolitseinikud, kes pärast õiguskantsleri sekkumist ülikeeruliseks muutunud õigusliku regulatsiooniga alale sisenesid, vahendas Õhtuleht.

Kui naispolitseinik randa jõudus, oli koos seltskonnaga alkoholi taritanud 30mdates aastates mehel juba püksid jalas. Pool tundi naiste sõimu saanud seltskond oli politseinike saabumise ajaks naiste õiendamist juba nii tüdinud, et nad ei tahtnudki enam naisterannas viibida.  

Politseile teeb meeste naisterannast ära ajamise aga keeruliseks see, et pole regulatsiooni, mis keelaks meestel naisterannas olla. Ainus etteheide saanuks olla see, et mehed tarvitasid rannas alkoholi ja neil oli kaasas klaastaara.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles