Pärnu muuseumis avatakse ülevaatenäitus legendaarsest EÜEst

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EÜE esimene töösuvi toimus 1964. aastal. Foto on illustreeriv.
EÜE esimene töösuvi toimus 1964. aastal. Foto on illustreeriv. Foto: Erakogu

Pärnu muuseumis avatakse reede õhtul näitus „Kellu ja kitarriga. Eesti üliõpilaste ehitusmaleva töösuved“.

Pärnu muuseum ja MTÜ EÜE Juubel kogusid sel kevadel näituse tarbeks EÜE kohta meenutusi, muljeid ja esemeid, mis on nüüd näitusel eksponeeritud. 50. sünnipäeva tähistava EÜE näitus jutustab selle loomisest, elust, olmest, korraldusest, kokkutulekutest ja inimestest. Vaadata saab kroonikakaadreid ja kuulata malevalaule.

Näituse avamisel osaleva endise malevlase ja praeguse kultuuriministri Rein Langi sõnutsi joonistub EÜE tähendus Eesti ajaloos välja alles ajalisel distantsil.

„Pärnus avatav näitus on esimene katse eksponeerida EÜEd museaalsete materjalide kaudu. Selle organisatsiooni lähem uurimine seisab ajaloolastel veel ees,“ ütles Lang.

Näituse kuraatorid on Terje Anepaio, Reet Ruusmann ja Terje Lõbu, kujundaja Silver Vahtre. Malevalaulude programmi eestvedaja on Helen Kõmmus ja filmiprogrammi pani kokku Maido Selgmäe.

Näitus on valminud Pärnu muuseumi, Eesti Rahva Muuseumi, Tartu ülikooli ajaloo muuseumi ja üliõpilasmalevaga seotud inimeste koostöös ja see jääb avatuks kuni 15. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles