Lõpetas programmi "Noored kooli" esimene lend

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel lõpetas "Noored kooli" kaheaastase programmi esimene lend, kellest kõik tahavad jätkata Eesti hariduse edendamist õpetajana või muudel elualadel tegutsedes.


"Noored kooli" esimese lennu kaheksast osalejast kuus soovib koolis õpetada järgmisel õppeaastalgi. Ülejäänud kahte ootab lapsevanemaks saamine.



Oma valikut põhjendab üks osalejatest, Tallinna ühisgümnaasiumis inglise keelt õpetanud Martin Ojala: "Jätkan veel mõne aja õpetajana. Isegi kui vahepeal midagi muud teen, usun, et pöördun selle juurde tagasi. Juba paari aastaga koolis olen näinud, kui palju Eestis selles valdkonnas muuta võiks."



Anita Baumbach, kes õpetab saksa keelt Kadrioru Saksa gümnaasiumis, rääkis lähemalt oma visioonist edasise tegevuse suhtes: "Tahan, et kool tegutseks laste heaks ja arvestataks nende vajadustega. Näiteks võiks kool olla neile avatud 24/7. Samal ajal pean tähtsaks, et kool teeks koostööd vanematega ja kaasaks neid õppima koos lastega, muutudes seega mõnes mõttes perekeskuseks."



Käesoleva aasta teises pooles käivitab Sihtasutus Noored Kooli vilistlasprogrammi, et toetada kaheaastase programmi läbinute initsiatiivi hariduse valdkonnas. Samuti jätkatakse uute osalejate valimise ja nende koolitamisega.



"Meil on väga hea meel, et "Noored kooli" programmi esimesed lõpetajad on oma kogemusega rahul," ütles SA Noored Kooli tegevjuht Kaire Kroos. "Niisama tähtis kui kaheaastane programm on meile see, milliste muutuste toomist jätkab "Noored kooli" vilistlaste liikumine. Tahame nende tegevust jätkuvalt toetada."



Konkursiga seitse soovijat kohale valiti 2007. aasta kevadel välja "Noored kooli" esimesed osalejad. Kahe aasta jooksul on nad õpetanud koolis ja läbinud uuendusliku koolituse, mis omavahel seob õpetamis- ja juhtimisoskused.



Viimasel aastal on igaüks neist viinud ellu oma projekti koolielu edendamiseks, näiteks algatati saksa keele koolitus lapsevanematele, et nad oskaksid paremini toetada oma lapsi õppetöös, korraldati seeria ettevõtmisi õpilaste lugemishuvi tõstmiseks ja toodeti uus õppevahend eesti keele õppeks tegevuse kaudu.



"Noored kooli" programm käivitati kaks aastat tagasi Hea Teo Sihtasutuse ja Swedbanki initsiatiivil ning erasektori toetusel. Programmiga soovitakse igal aastal tuua 15-20 võimekat ja tegusat noort kaheks aastaks kooli õpetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles