Parima koolisöökla tiitlile kandideerib kolm Pärnumaa kooli

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolisöökla.
Koolisöökla. Foto: Ants Liigus

Tervise arengu instituudi konkursil „Parim koolisöökla“ on tänavu esindatud 12 maakonda kokku 21 kooliga. Pärnumaalt osaleb konkursil kolm kooli: Häädemeeste keskkool, Paikuse põhikool ja Surju põhikool-lasteaed.

Üheksa kooli osaleb konkursil esimest korda, samuti on esimest korda konkursil Hiiumaa esindaja, teatas Tervise arengu instituudi pressiesindaja Maris Jakobson.

Eesti parim koolisöökla selgub oktoobri lõpus Tallinna toidumessil peetavas finaalis, kus kokkadel tuleb etteantud aja jooksul valmistada koolipäeva näidislõuna ja üks uuenduslik lisaroog. Finaalis osaleb kuus kooli. Millised osalevatest koolidest lõppvõistlusele pääsevad, selgub 3. oktoobriks, mil toiduasjatundjatest koosnev žürii on läbi vaadanud ja hinnanud koolidelt eelvooru laekunud materjalid.

Konkursi „Parim koolisöökla“ eesmärk on juhtida avalikkuse tähelepanu koolitoidule ja selle valmistajatele ning samas tõsta konkursiga koolikokkade professionaalsust ja koolitoidu kvaliteeti.

Tänavuse konkursi peaauhinnaks on reis Stockholmi GastroNord messile. Kõikidele finalistidele on toetajad välja pannud kingitused. Lisaks saavad kõik koolid, kes konkursil osalevad, Tervise arengu instituudilt individuaalse analüüsi ja soovitused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles