Leedu akordioniduo toob „Raepromenaadile“ tangorütmid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raehoov.
Raehoov. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pühapäeva õhtul esinevad raehoovis „Raepromenaadi“ kontserdisarjas kaks Leedu noort akordionisti Laimonas Salijus ja Lukas Katinas, kes ilma teinud nii kodu- kui välismaal.

Akordioniduo esitab temperamentset ja särtsakat tangomuusikat Ástor Piazzolla ja Laimonas Salijuse sulest. Kontserti korraldab MTÜ Pärnu Kontserdibüroo, vihma korral toimub kontsert raekoja saalis.

Laimonas Salijus on õppinud Juozas Gruodise konservatooriumi Gražina Lukošienė klassis ja Vilniuse Leedu muusika- ja teatriakadeemias professor Eduardas Gabnysi klassis. Praegu õpib ta Vytautas Magnuse ülikoolis.

Edu on Salijust saatnud nii vabariiklikel kui rahvusvahelistel konkurssidel Itaalias, Sloveenias, Horvaatias, Ukrainas, Eestis, Austrias ja Lätis.

Soolokarjääri kõrval osaleb Salijus duos D'accordo, akordionitrios Chill Out ja koos Lukas Katinasega Leedu talendisaates edukalt osalenud kvartetis Ma'Tango.

Leedu president Dalia Grybauskaitė on Salijust tunnustanud Leedu muusika kõrgtasemel hoidmise eest.

Lukas Katinas õpib samuti Vytautas Magnuse ülikoolis. Festivalidel, konkurssidel ja kontsertidel on ta üles astunud kammermuusikaansamblites, osalenud meistriklassides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles