Vanglaametnik tegi Pärnus hoiatuslaske

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne prefektuurile kuuluv politseimaja Pärnus.
Lääne prefektuurile kuuluv politseimaja Pärnus. Foto: Urmas Luik

Täna kell 12.22 üritas narkokuriteos kahtlustatav vahistatu vanglateenistuse konvoiautosse paigutamise käigus Pärnu politsei arestimaja territooriumil põgeneda.

Vanglateenistuse ametnikud reageerisid kiiresti, andsid vahistatule korralduse seisma jääda ja hoiatasid, et kasutavad tulirelva. Vahistatu ametniku hoiatustele ei reageerinud. Üks ametnik tegi kaks hoiatuslasku, millele vahistatu samuti ei reageerinud ja jätkas põgenemist, ületades arestimaja plankaia, kus vanglateenistuse teine ametnik koos politseinikega vahistatu kinni võttis, teatas justiitsministeeriumi pressiesindaja Kaisa Lutter.

Ajalehele Postimees juhtunu kohta vihje saatnud lugeja kirjeldas, kuidas põgenikku taga ajanud vanemaealised politseinikud (tegelikult vanglaametnikud - toim) ei suutnud põgenikule üle aia järele hüpata ja tegid vähemalt kolm lasku teadmata suunas.

Samuti kirjeldas ta, et laskude ajal oli üks vanem naine kahe väikse lapsega politseimaja aia taga ja hüppas puu taha peitu.

Sündmust näinud lehelugeja rääkis, et kuna politseinikud ei saanud üle aia, võtsid nad auto, et põgenik kinni püüda. Tema jutu järgi tuli samal ajal majast välja üks noorem politseinik, kes oli suuteline üle aia hüppama ja jooksis Pärnu jõe poole liikunud põgenikule järele.

Intsidendis ametnikud viga ei saanud.

Juhtumi asjaolude selgitamiseks on alustatud kriminaalasi kinnipeetava põgenemise paragrahvi järgi. Menetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles