Tahkuranna vald loodab Lottest tulevast turistimagnetit

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lottemaa.
Lottemaa. Foto: Ants Liigus

OÜ Lottemaa esindaja Rein Malsub avaldas, et teemapark on mõeldud kohana, kuhu pered saavad tulla aega veetma kogu päevaks.


"Kontseptsioon on sarnane Soomes asuva Muumimaaga, kuid meie tahame rohkem pakkuda suurematele lastele ja täiskasvanutelegi," selgitas Malsub. "Täpsem kavandamine alles algab, nii et rohkem infot veel anda ei ole."



Kaitseliidu avalike suhete osakonna ülem Neeme Brus kinnitas Pärnu Postimehele, et tõepoolest käivad läbirääkimised Kaitseliidu omandisse kuuluva Tahkuranna vallas asuva Uulu linnaku kinnistu hoonestusõigusega koormamise üle.



"Siiski pole lõplikult otsustatud, kas 12,4 hektari suuruse kinnistu hoonestusõigus võõrandatakse," edastas Brus. "Kui seda tehakse, korraldatakse kindlasti avalik enampakkumine. Kaitseliidu-sisesed otsustusprotsessid vältavad veel mõnda aega, kuid lähema kahe kuuga on lõplikult selge, milline on kinnistu tulevik."



Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik major Mehis Born ütles, et eelmisel nädalal juhatuse koosolekul nõustuti kõnealuse kinnistu suhtes hoonestusõiguse seadmisega ja saadeti oma tingimused Kaitseliidu keskjuhatusele.



"Meie poolt on roheline tuli," kinnitas Born. "Kuna kinnistu on nüüdseks jäänud elamuarenduspiirkonna keskele, ei tehta seal enam ammu laskeharjutusi, kasutasime seda vaid väiksemateks taktikaharjutusteks ja laagriteks."



Tahkuranna vallavolikogu on OÜ Lottemaa taotlusest lähtudes algatanud Reiu külas Uulu linnaku, Surfi ja Mihkli kinnistu detailplaneeringu, kogu planeerimisala suurus on 17,8 hektarit. Lottemaa detailplaneeringute eskiislahendusi tutvustatakse 16. juunil kell 16 vallamajas volikogu saalis.



Planeeringu eesmärk on muuta maakasutuse sihtotstarve äri-, sotsiaal- ja transpordimaaks, määrata ehitusõigus, liikluskorralduse ja tehnovõrkude asukoht.



Tahkuranna vallavanem Karel Tölp peab võimalikku Lottemaa teemapargi rajamist väga oluliseks sündmuseks ja kohaliku turismi arengu tugisambaks.



"Arvestades Lottemaa mastaapsust, pole tegemist ainult Tahkuranna valda mõjutava ettevõtmise, vaid kogu Pärnu piirkonda positiivselt tutvustava objektiga," arvas Tölp. "Kuna üldplaneering näeb ette Via Baltica äärsetele kruntidele ärimaa funktsiooni, on tänu Lottele juba tekkinud sünergia mõtetes, kuidas piirkonda arendada. Algatatud planeeringuga püüame koostöös Lottemaa loojatega lahendada Reiu ranna kasutamise probleemidki."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles