Pärnus saab tasuta õigusabi

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TJuristid annavad Pärnus tasuta õigusabi. Pildil on Krista Paal.
TJuristid annavad Pärnus tasuta õigusabi. Pildil on Krista Paal. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Eesti juristide liit avab neljapäeval, 15. augustil Pärnu maavalitsuse hoones Õigusapteegi, kus pakutakse pärnakaile neli tundi tasuta õigusabi.

Eesti juristide liidu direktori Krista Paali teatel osutavad Õigusapteegis tasuta õigusabi pikaajalise nõustamiskogemuse ja vähemalt magistrikraadiga juristid, õigusnõustajad, advokaadid, korteriühistute spetsialist, kohalik Pärnu notar ja pankrotihaldur. Kokku on andnud nõusoleku tasuta õigusabi osutamiseks 13 oma ala tippspetsialisti.

Nõu antakse notaritoimingute, perekonnaõiguse, lastele elatisraha nõuete, pärimisõiguse, töölepingu seaduse, maksuõiguse, täitemenetluse, era- ja juriidiliste isikute pankrotimenetluse, kohtusse pöördumise, hagiavaldustele esitatavate nõuete, maksekäsu kiirmenetluse, kohalike omavalitsuste ja riigiasutustega suhtlemise ja dokumentide vormistamise, tarbijakaitse ja sinna esitatavate kaebuste lahendamise, korteriühistute ja KÜ otsuste, maa- ja omandiküsimuste, lepingu- ja võlaõiguse alal.

Õigusabi saab nii eesti kui vene keeles ja nõustamine toimub elavas järjekorras.

Õigusapteek on 15. augustil avatud Pärnu maavalitsuse teise korruse saalis 11-15.

Projekti rahastab justiitsministeerium.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles