Teatrikohvikus näeb pühapäevast Heiko Kivila arvutigraafikat

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiko Kivila 3D arvutigraafika tehnikas tehtud taies.
Heiko Kivila 3D arvutigraafika tehnikas tehtud taies. Foto: Heiko Kivila

Pühapäeval avatakse Endla Teatrikohvikus Heiko Kivila näitus 3D arvutigraafilistest töödest.

3D graafika kujutab endast arhitektuuriliste ja plastiliste objektide ruumilist modelleerimist (virtuaalne skulptoritöö) ja tulemuse renderdamist kas fotoks või animatsiooniks. On võimalus ka stseenidele stereoefekt lisada, et hiljem seda kas vastavate prillide või seadmetega vaadata. Tulemuseks võivad olla vägagi fotolikud stseenid.

„Ma püüan oma töödes fotorealistlikkust mitte rõhutada, pigem võluvad mind kunstipärased ruumi ja valguse lahendused. Põnevaks teeb asja see, et 3D graafika töö sisaldab peale modelleerimise virtuaalset valgustustööd, fotograafiat, rõivaste modelleerimist ja ruumikujundaja tööd. Nii tehakse ka arvutianimatsiooni ehk 3D multifilme. Muusikal on piltide temaatikas oluline koht. Omaette huvi on, nagu muusikaski, piltidel eriliste tämbrite ja helide otsimine,“ iseloomustas autor oma töid.

Pärnust pärit Kivila on iseõppijast muusik, kunstnik ja eksperimentaator. Ta on varasematel aastatel tegelnud rohkem maalimisega. Kaheksa viimast aastat on ta oma kunstitungi väljendanud peamiselt 3D arvutigraafikas. „Minu kunstinägemust ja kujundimeelt on mõjutanud sürrealism ja 1980. aastate hüperrealism. Eesti kunstnikest on olnud eeskujudeks Ando Keskküla, Lemming Nagel, Andres Tolts, Jaan Elken, Rein Tammik, Jüri Palm ja Toomas Vint,“ lisas Kivila.

Näitus jääb külalistele avatuks 17. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles