Teet Roosaar: Parkimisala piire nihutati liiga vara

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Roosaar.
Teet Roosaar. Foto: Urmas Luik

Parkimise korraldamine Pärnu kesklinnas, jõe ja Pika tänava vahel on läbi kukkunud. Kavalamad pargivad riigimaal, linnamaale jätavad auto ainult kergeusklikud turistid, kes ei tea, kelle maale nad masina jätavad.


Kesklinna parkimisala laiendati seepärast, et linnasüda nihkus jõe poole ja peagi pidi valmima parkimismaja. Aga praegu on tunne, et raha küsitakse auto ehitusplatsile jätmise eest. Parkimismaja ehitus seisab, Port Arturi parklaid ehitatakse, vana Port Arturi parkla asemele on kerkinud linnaväljak.



Liialt vara kiirustas linnavalitsus selles piirkonnas parkimise eest raha võtma. Oleks võinud lasta parkimismaja ja uued parklad valmis ehitada, vaidlusalused planeeringud kehtestada ning alles siis käe autoomanike taskusse pista.



Kindlasti leidub neidki, kelle arvates on tasuline parkimine Pärnu kesklinnas üldse mõttetu. Maitse asi, kas piirata autode hulka raha või liiklusmärkidega. Kuid eriti mõttetu on tasulist parkimist korraldada ehitusplatsil ja lasta Endla-esisel parklal pooltühjana seista.



Küsisin linnaametnikelt, miks nad parkimisala piire endiseks tagasi ei nihuta. "Isegi kui me seda tahaks, tuleks seda teha koos eelarvega, sest tegu oleks linna tulude vähendamisega," selgitas üks abilinnapeadest.



Aus vastus. Kui tavaliselt põhjendatakse tasulist parkimist liikluse korraldamisega, siis seekord tunnistatakse, et ükski sent pole ülearune. Seetõttu ei panda riigimaa ette tasulise parkimisala piiri tähistavat liiklusmärki - järsku on mõni loll, kes seal parkimiseks pileti ostab.



Eriti naeruväärseks muutuks olukord, kui Pärnu linnavalitsus riigimaal parkimist füüsiliselt piirama hakkaks. Algul võiks ikka parkimistingimused luua, siis alles selle eest raha võtma hakata.



Niikaua kui Pärnu linnavolinikele tasuta parkimislube jagatakse, ei muutu midagi. Rahvaesindajad ehitusplatsile ei satu ja kui väga vaja, võiks neile lausa Pärnu Keskuse esisel linnaväljakul kümme kohta eraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles