Pärnakad investeerivad varasemast rohkem

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märkimisväärselt on tõusnud tähtajalist hoiust omavate ja investeerivate pärnakate hulk.
Märkimisväärselt on tõusnud tähtajalist hoiust omavate ja investeerivate pärnakate hulk. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

2009. aastal Nordea panga tellimusel nende klientide hulgas tehtud Emori pangandusmaastiku sihtrühmauuring näitas, et Pärnumaal on võrreldes eelmiste aastatega kahanenud laenamine, samal ajal on kasvanud tähtajaline hoiustamine ja investeerimine.


Võrreldes eelmise aastaga, on märkimisväärselt kasvanud tähtajalist hoiust omavate perede hulk, tõustes 17 protsendilt 40 protsendile uuringu sihtrühmast.



Sarnaselt Viljandimaaga on Pärnumaal säästmine kasvanud eeskätt nende perede seas, kelle säästud jäävad vahemiku 100 000 - 500 000 krooni. Samuti on mõne protsendi võrra kasvanud perede hulk, kes omavad väärtpabereid või investeerimisfondi osakuid.



„Arvestades praegusi majandusolusid, võib öelda, et meie kliendid talitavad arukalt ega võta liigselt riske. Üha rohkem nähakse pangas partnerit, kellelt oodatakse nõuandeid oma rahaasjade paremaks korraldamiseks,“ kommenteeris uuringu tulemusi Nordea Panga Pärnu kontori juht Keili Kund.



Uuring näitas Pärnumaal olulist langust makseautomaatide kasutamises ning tõusu


e-arvete ja internetipanga populaarsuses. Keili Kundi sõnul on internetipanga populaarsuse kasv põhjendatav asjaoluga, et väiksemates piirkondades on kontorivõrgu kättesaadavus piiratum ja internetipank aitab seda tühimikku täita.



Võrreldes eelmise aastaga, on Pärnumaal vähenenud laenukohustusi omavate perede hulk, kuid mõnevõrra kasvanud liisingumaksete kohustuste arv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles