Päästjad abistasid vanasse keldrisse kukkunud koera

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohtlik kelder Kilingi-Nõmmel, kust päästjad tõid välja sinna kukkunud koera.
Ohtlik kelder Kilingi-Nõmmel, kust päästjad tõid välja sinna kukkunud koera. Foto: Lääne päästekeskus

Täna lõuna paiku said Kilingi-Nõmme päästekomando päästjad väljakutse Kilingi-Nõmme linna Pärnu maanteele, kus vanasse keldrisse oli kukkunud keskmist kasvu krants. Koer toodi sügavast, kitsast ja pehme pinnasega keldrist välja koormarihma kasutades.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Tringi jutu järgi oli loom päästjate saabudes hirmul ja päästjatel tuli kutsaga mõni aeg tutvust teha, enne kui koer rahunes ja lasi endale koormarihma ümber panna.

„Et kelder oli väga pehme pinnasega ja jalg vajus koerale appi läinud päästja sõnul kohe maapinnast läbi, tõsteti koer rihmade abil päästjate selga ja nii said mehed looma ligikaudu kahe meetri sügavusest august kätte,“ rääkis Trink. „Päästetud koer lonkas ühte jalga, kuid muud ei tundunud tal viga olevat ja peni läks oma teed.“

Päästjad tähistasid keldri päästetööde lindiga ja tuletavad inimestele meelde, et ohtlike kaevude ja keldrite tõttu on hukka saanud nii loomi kui inimesi, neist tuleks kaarega mööda käia. Leides ohtliku kaevu, tuleks sellest teavitada päästeala infotelefoni numbril 1524. Samuti tuleks ohtlik koht võimalusel märgistada, et vältida sinna inimeste kukkumist .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles