Annely Kesküll: Lottemaa on Pärnumaale oluline

, SA Pärnumaa Turism juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annely Kesküll.
Annely Kesküll. Foto: Urmas Luik

Lottemaa on meile kriitilise tähtsusega. Esiteks seetõttu, et see ei ole ainult Pärnu ja Eesti mõistes oluline, väga palju arvestatakse tänu asukohale Läti külalistega.


Praegu ei ole pakkuda maakonnas sellist objekti, kus terve pere saaks veeta kogu päeva. Meil ei ole Vembu-Tembu- ega Pokumaad. Arvestades, et lähedusse tuleb golfiväljak, on ratsakeskus ning Pärnust Uuluni kulgeb tulevikus jalgrattatee, täidaks Lottemaa selle tühimiku.



Kui me suve- ja talvekülaliste uuringuid vaatame, jätavad tegelikult kõige rohkem raha linna pereturistid. Neil on raha, aga meil ei ole selle eest neile midagi pakkuda. Sellepärast on Lottemaa turismi mõttes elulise tähtsusega. Ta tutvustab meie piirkonda, annab tööd, Baltikumis tekib konkurent Livu veepargile.



Selleks tuleb aga mõelda Pärnu lennuvälja arendamisele. Oleme turismipiirkond, meie elatis sõltub sellest, kas kliendid meile liiguvad.



Euroopas valitseb trend, et järjest enam hakatakse kasutama regionaalseid lennuvälju. Neid on küll kallis pidada, aga turismi seisukohalt muutuvad nad piirkonnale mingil hetkel väga määravaks. Tuleb arvestada, et Põhjala perede seas on pereparkide külastamine väga moodne reisimisviis, samal ajal sõltub Norra turg täiesti ja Rootsi turg osaliselt sellest, kas lennuliin kohapeale tuleb, sest sealseil peredel pole aega, mida kulutada üle mere sõitmiseks. See turg on praegu ära lõigatud.



Lennuliin on üks tagatisi, mille põhjal saaksime panna peredele kokku valmisreisi, mille jooksul nad käivad Lindgreni-maal Rootsis, Muumimaal Soomes ja Lottemaal Eestis.



Lottemaad on tahtnud endale kõik maakonnad. Põldma ja Ernits ise valisid Pärnumaa välja. See on meile andnud eelise, mida nüüd tuleks kasutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles