24 pilti: hapukurgipidu Tahkurannas

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Pärnumaal Tahkurannas neljas hapukurgifestival.

Festivalil olid seatud ümber Tahku Tare arvukad müügilauad, kus teiste kõrval müüsid omatehtud magusaid ja soolakaid hoidiseid kohaliku valla tegusad inimesed. Kõhu võis täis süüa ainuüksi kümneid ja kümneid toite testides. Kõige rohkem pakuti kõikvõimalikul moel vekitud kurke, aga ka küüslauku ja sibulat, samuti oli valikus suur hulk imetabaseid soolakaid kastmeid, vürtsikaid köögiviljasalateid, kukeseenepasteeti, küüslauguvõiet, rollmopse.

Festivalil osales Rootsi televisiooni võttegrupp, kes siin väntab saadet mulluste võidukurkide valmistajast, “Parim maitse 2012” tiitli omanikust Marje Pajusalust ja tema perekonnast kurgikasvatamise traditsioonide valguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles