Slaavi kultuuri festival toob Pärnusse 400 rahvakultuuri loojat

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalavahetusel toimub Pärnus rahvusvaheline slaavi kultuuri festival „Svetotš“.
Sel nädalavahetusel toimub Pärnus rahvusvaheline slaavi kultuuri festival „Svetotš“. Foto: Urmas Taul

Reedest pühapäevani toimub Pärnus kolmas rahvusvaheline slaavi kultuuri festival „Svetotš“. Festival toob suvepealinna 33 loomingulist kollektiivi kuuest riigist: Eestist, Lätist, Venemaalt, Valgevenest, Ukrainast, Soomest.

Üle linna laiali toimuvad tantsulised ja muusikalised etteasted, tantsukollektiivide võistlus, rahvusliku dekoratiiv- ja käsitöökunsti näitused, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Kirsi Altjõe.

„Rõõm on tõdeda, et kolmepäevane festival toimub juba kolmandat korda, seega on tegemist traditsiooniga, kus üle aasta saavad Pärnus kokku inimesed eri riikidest, kes armastavad ja viljelevad slaavi kultuuri,“ ütles abilinnapea Jane Mets, kes peab festivali avamisel tervituskõne.

„Oma rahvakultuuri tundmine on vajalik igale inimesele, selleta oleksime kui kunstlilled, kellel puuduvad juured. Just seetõttu on tore näha eri riikide ja rahvuste esindajaid tutvustamas oma oskusi mitmes kultuurivaldkonnas – olgu selleks muusika, moekunst, rahvatants või käsitöö,“ märkis abilinnapea.

Traditsiooniliselt korraldatakse Pärnus kord kahe aasta tagant rahvusvaheline slaavi rahvakunsti festival „Svetotš“. Seekordne festival on pühendatud erilisele tähtpäevale – täitub 1150 aastat slaavi kirja loomisest vendade Kyrillose ja Methodiose poolt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles