Lillelohu talus on naabriteks nuikapsas ja pastinaak

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ei ole näitlejanna Tiina Tauraite ainus noor ja kaunis naine, kes traktoriroolis põllu vahet vurab. Agraartehnikat oskab käsitseda ka Lillelohu talu noorperenaine Kärt Kiviselg, kes nagu Tauraitegi hiljaaegu Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis põllumeheks õppis. Traktorisõitu naudib Kärdi poeg, peagi nelja-aastaseks saav Karl.
Ei ole näitlejanna Tiina Tauraite ainus noor ja kaunis naine, kes traktoriroolis põllu vahet vurab. Agraartehnikat oskab käsitseda ka Lillelohu talu noorperenaine Kärt Kiviselg, kes nagu Tauraitegi hiljaaegu Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis põllumeheks õppis. Traktorisõitu naudib Kärdi poeg, peagi nelja-aastaseks saav Karl. Foto: Urmas Taul

Lillelohu talu noorperenaine Kärt Kiviselg võttis lähedased sõnatuks, kui teatas soovist proovida kätt põllumajandusettevõtjana. Maaviljelusega polnud noor naine kokku puutunud rohkem kui keskmine potipõllundusega tegelev eestlane.

Kärdi jutu järgi kannustas teda tahtmine midagi ise ära teha. See soov innustas teda suisa nii tublisti, et Kärt läks pisipoja kõrvalt õppima Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli.

“Olen kogu elu Uulus elanud. Varem kortermajas, aga nüüd on meie koduks Lillelohu talu Uulu külje all. Et siin on ümber palju maid, mis olid kasutamata, mõtlesime need üles harida ja midagi kasvatama hakata,” selgitab Kärt, kes argihommikuti vurab kodualevist palgatööle Pärnusse ja õhtul tagasi maale põldu harima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles