Teabetahvel Vanal kalmistul on ajast ja arust

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana kalmistu teabetahvlit vaadates on isegi raske oletada, mis ajast see infolage plakat seal seisab. Üks kahest hauast, mis teabetahvlil märkimist leiab, on õigeusu ülempreestri Mihkel Suigussaare matmispaik.
Vana kalmistu teabetahvlit vaadates on isegi raske oletada, mis ajast see infolage plakat seal seisab. Üks kahest hauast, mis teabetahvlil märkimist leiab, on õigeusu ülempreestri Mihkel Suigussaare matmispaik. Foto: Urmas Luik

Pärnu Vanale kalmistule on maetud hulk ajaloos ja Eesti kultuurielus olulise tähendusega isikuid, ühiskonna- ja rahvusliku liikumise tegelasi, vabadussõjas langenuid, omaaegseid kõrgeid aukandjaid.

Paljude ajalukku läinud maetute seas on Pärnu Vanale kalmistule sängitatud Konstantin Pätsi ema ja isa, Olga ja Jakob Päts.

Põhjuse ajakirjanikele nende hauale minna andis ühe vanainimese toimetusse saadetud murelik kiri, mis teatas, et seda matmispaika on rikutud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles