Slaavi kultuuri festival paisub aina suuremaks

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuldused Pärnu festivalist levivad üha kaugemale ja tõid siia esinema slaavi tantsurühmad ja lauljad kuuest riigist.
Kuuldused Pärnu festivalist levivad üha kaugemale ja tõid siia esinema slaavi tantsurühmad ja lauljad kuuest riigist. Foto: Urmas Taul

Nädalavahetusel leidis Pärnu kontserdimajas, Lastepargis ja ranna kõlakojas aset kolmas rahvusvaheline slaavi kultuuri festival „Svetotš“.

Suurejooneline rahvapidu tõi Pärnusse 400 rahvatantsijat, -muusikut ja -lauljat kuuest riigist: Eestist, Lätist, Venemaalt, Valgevenest, Ukrainast ja Soomest.

Kolme päeva sees jõuti anda saali- ja vabaõhukontserte ja võtta rahvusvahelise žürii pilgu all üksteiselt mõõtu konkursil, mille säravaimad osalejad astusid üles festivali lõpetanud, ligemale neli tundi väldanud galakontserdil Pärnu kontserdimajas. Sealsamas jagati välja eripreemiad ja selgus, kes teenis oma etteastega žürii arvates välja esimese, teise või kolmanda koha diplomi ja karika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles