Algas aasta suurim ajateenistusse kutsumine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad.
Ajateenijad. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna algas tänavune suurim ajateenistusse kutsumine, mille käigus kutsub kaitseressursside amet nädala jooksul aega teenima 1200 kutsealust.


Vastavalt kaitseministri määrusele siirdub kõige rohkem uusi ajateenijaid Tapa väljaõppekeskusesse, Kuperjanovi üksik-jalaväepataljoni ning Viru üksik-jalaväepataljoni, kus asub aega teenima vastavalt 363, 336 ja 138 kutsealust.



Üksik-vahipataljonis hakkab aega teenima 119, kaitseväe logistikakeskuse tagalapataljonis 102, mereväebaasis 78 ning üksik-sidepataljonis 64 noormeest.



Tänavusel esimesel ajateenistusse kutsumisel jaanuari alguses alustas teenistust 284 kutsealust ehk 43 kutsealust kavandatust rohkem. Viru jalaväepataljonis alustas ajateenistust 32, vahipataljonis 170 ja mereväebaasis 82 kutsealust. Ajateenistusse kutsututest jättis ilmumata 13 kutsealust ehk 4 protsenti.



Kolmas ja ühtlasi tänavune viimane ajateenistusse kutsumine toimub vastavalt kaitseministri määrusele septembri lõpus, kui aega teenima läheb 1144 kutsealust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles