Pärnu kesklinnas süttis kiirtoidukohas fritüür

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna öösel süttis Pärnu kesklinnas Bravo Burgeri kiirtoidukohas fritüür, inimesed põlengus viga ei saanud.

Päästjad said Pärnus Pikal tänaval asuvasse kiirtoidukohta väljakutse kell 2.14. Päästjad kustutasid põlengu ja ventileerisid ruumid, teatas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink.

Päästeameti Lääne päästekeskuse menetleja Andrei Gustavsoni esialgsel hinnangul sai tulekahju alguse fritüüri relee rikkest. Kiirtoidukohas olnud töötaja kutsus päästjad ja kasutas tulekahju kustutamiseks tulekustutusvaipa ja pulberkustutit.

Menetleja rääkis, et tänu töötaja kiirele tegutsemisele hoiti ära tulekahju suurem levik. Põlengu tagajärjel sai kannatada köögi sisustus ja fritüüri lähiümbrus.  

Päästekeskus tuletab meelde, et rasvapõlengut ei tohi mingil juhul kustutada veega, sellist tulekahju tuleb summutada tulekustutusvaiba või spetsiaalse rasvakustutiga.

Pärnus on fritüüripõlengust alguse saanud tulekahju kohta sellest kevadest kurb näide. Maikuu viimasel päeval süttis Kuninga tänaval Viienda Villemi pubis fritüür ja põlengu tagajärjel hävis tules ajalooline maja.

Kevadise põlengu järel otsustasid Lääne päästekeskuse inspektorid võtta toitlustuskohtade köökide tuleohutuse tõsisema tähelepanu alla.

„Käesoleva aasta kolmandas kvartalis on Pärnumaal kavas teha tuleohutusülevaatus 23 toitlustusettevõttes,“ sõnas Lääne päästekeskuse tuleohutuskontrolli büroo peainspektor Rain Põllu.

„Praeguseks oleme käinud viies köögis ja nende kontrollimise põhjal saame öelda, et enamikus köökides on ventilatsioonisüsteemid hooldamata ja esineb ka ehituslikke probleeme,“ rääkis Põllu.

Samuti pole tema sõnul köögipersonal saanud koolitust, kuidas tulekahju korral toimida ja osas köökides puudus kas tulekustutusvaip ja/või rasvakustuti.

„Eriti ohtlikud on tuleohutuse koha pealt fritüürid, milles kasutatav toiduõli muutub kõrgel temperatuuril süttimisohtlikuks,“ sõnas Põllu. „Kui fritüüri süttimise tõttu süttib ventilatsioonitorustikus sinna ladestunud rasv, liigub see mööda tõmbekanalit edasi, tekitades võimaluse tulekahju levimiseks.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles