Skrjabin meelitas pianisti Venemaale

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Augusti viimasel päeval esineb Pärnu Eliisabeti kirikus pianist Tanel Joamets (pildil), kes sõidab siit edasi kontserdireisile Venemaale – 2000. aastate algusest on ta seal iga-aastane külaline.

Pianisti Pärnusse kutsunud Kai Kallastu sõnas, et on Joametsast kui interpreedist vaimustuses, sest teda iseloomustab ühelt poolt suur pühendumus ja armastus muusika vastu, teisalt avatud ja loominguline suhtumine mängitavasse. See eeldab süüvimist, iga teose kujundi- ja kõlamaailma justkui nullist avastamist ja siis emotsionaalselt ja värvikalt kuulajani toomist. Joamets on selle eest kiitust kogunud nii eesti kui vene muusikakriitikuilt.

“Ta on kogunud enda ümber austajaskonna, kuhu kuulub ka inimesi, kes pole muusikat õppinud ning kes on öelnud, et on saanud tema esinemistest emotsionaalse laengu, mis tänapäevases, tihti akadeemilistesse raamidesse sulgunud ja väga õpetatud olekuga professionaalses muusikakultuuris sageli puudub,” selgitas Kallastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles