Ema tapnud mehe süüdimõistmine jõustus lõplikult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Kahe alama astme kohtu otsusel oma ema surnuks peksmise eest pika vangistuse saanud mehe süüdimõistmine jõustus neljapäeval lõplikult, kuna riigikohus ei võtnud tema kaitsja kassatsioonkaebust menetlusse.

39aastane Varmo Tugim kuulis viimati kohtuotsust tänavu mai alguses, kui Tallinna ringkonnakohus jättis tema süüdimõistmise muutmata. Tugim soovis oma apellatsioonkaebuses, et tapmissüü kvalifitseeritaks ümber raskete tervisekahjustuste tekitamiseks ja surma põhjustamiseks ettevaatamatusest ning sellest tulenevalt vähendataks maakohtus määratud karistust.

Tallinna ringkonnakohus leidis siiski, et maakohtu lahendi muutmiseks pole alust ja jättis seega kaebuse rahuldamata. Ühtlasi mõistis ringkonnakohus Tugimilt riigieelarve tuludesse 709.52 eurot määratud kaitsjale makstud tasu katteks. Seejärel pöörduski Tugimi kaitsja riigikohtusse, mis aga leidis neljapäeval, et kaasuse menetlusse võtmiseks pole alust.

Pärnu maakohus leidis mullu detsembri keskel, et Tugimi süü tapmises on tõendatud ja määras talle kaheksa-aastase vangistuse. Karistusaja alguseks luges kohus mullu 28. jaanuari, kui politsei mehe kinni pidas. Sundrahaks peab Tugim tasuma 725, õigusabikulu katteks 1708 ja ekspertiisitasu hüvitamiseks 7978 eurot.

Mullu novembris alanud protsessil võttis Tugim omaks, et oli ema tüli käigus löönud ja tõuganud, kuid kinnitas, et ei soovinud eakat naist tappa.

Süüdistuse järgi peksis purjus Varmo Tugim mullu 27. jaanuari hilisõhtul Pärnus oma elukohas puhkenud tüli käigus oma 61aastast ema, kes suri saadud vigastustesse sündmuskohal. Politsei pidas mehe kinni 28. jaanuaril ja päev hiljem võttis kohus ta vahi alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles