Massiarus hävis tulekahjus 30 tonni vilja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste vallas Massiaru külas põlenud viljakuivati.
Häädemeeste vallas Massiaru külas põlenud viljakuivati. Foto: Lääne päästekeskus

Laupäeva varahommikul kell 7.03 teatati häirekeskusele tulekahjust Pärnu maakonnas Häädemeeste vallas Massiaru külas, kus põles teraviljakuivati.

Päästjad lasid punkrist vilja välja ja kustutasid põlengu. Tulekahju tagajärjel hävis või muutus kasutuskõlbmatuks ligikaudu 30 tonni vilja, teatas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink.

Lääne päästekeskuse menetleja Villu Ilves ütles, et esialgse info põhjal sai kuivatipõleng alguse õlikatlast, mille abil vilja kuivatati, ja tuli levis sealt edasi kuivatuspunkrisse. Viljakuivatusprotsess on pikaajaline ning selle käigus tekib palju tolmu ja ebemeid, mille süttimiseks piisab vaid mõnest sädemest. Ilves lisas, et kuivati töötas öösel järelevalveta.

„Praegu sagenenud kuivatipõlengute vähendamiseks on oluline küttekollete lähedus hoida tolmu- ja prahivaba ning töötavat küttekeha ei tohi järelevalveta jätta,“ rõhutas Ilves.

Menetleja selgitas, et enne viljakuivatushooaja algust on tähtis kuivati küttesüsteem üle vaadata, näiteks vanematel küttekateldel võivad kestad olla läbi põlenud. Vaid korrapärase puhastamisega on võimalik tagada, et kergesti süttivad ebemed ei satuks katla küttekolde välispinnaga kontakti ja sealt edasi hõõguvana punkrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles