Maasikalõhna tulvab üle Pärnu Vana turu

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ermine Põldma Helmest müüs turul kodumaiseid maasikaid.
Ermine Põldma Helmest müüs turul kodumaiseid maasikaid. Foto: Urmas Luik

Pärnu Vana turu väravas tuleb esmalt vastu vett suhu toov maasikalõhn, mis levib arvukate müüjate kastidest, aga ka ostjate täis ämbritest või kaussidest, millega kodu poole astuma hakatakse. Maasikas on vallutanud suure osa müügilettidest.


Gennadi Puzikov ladus täna hommikul autost välja kaste Poola maasikatega, mis turu ühed odavamad: suuremadki marjad saab kätte 20 krooniga kilo eest.



“Poolakatele” pakkusid aga tihedat konkurentsi Eesti maasikad, mida müüs rõõmsameelne Ermiine Põldma Helmest Valgamaalt. Naine küsis samuti 20 krooni kilost. Omamaised marjad meelitasid leti taha nii pikka järjekorra, et sabajupp pidi äramahtumiseks keerdu tõmbuma – 30 inimest oli ootel.



Ermiine hakkas silma atraktiivse põllega, millel hiigelsuur maasikas. Samuti rippus leti kohal kodus valmis õmmeldud maiusmari.



Ermiine kasvatab nelja sorti maasikaid, nii varasemaid kui hilisemaid. Ja metsa poolt ümbritsetud põllul looduslikult puhtas kohas, tema marjad on lausa mahemarjad. “Homme toon suuremaid ka müügile,” lubas ta ja laskis kätel käia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles