Indrek Peedo: Lausvaled parkimismaja teemadel

, Winmarkets OÜ
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Keskuse juhatuse liige Indrek Peedo.
Pärnu Keskuse juhatuse liige Indrek Peedo. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Huvitav oli jälgida elu Pärnus enne parkimismaja detailplaneeringu kinnitamist volikogus. Pärnu Postimees täitus pea iga nädal huvitavate lugudega parkimismaja aadressil. Kahjuks võib kõiki ilmunud lugusid nimetada halvaks följetoniks, mille kirjutajad valetasid ja vassisid faktidega. Ma mõistan veel Romek Kosenkraniuse pingutust, kuid volikogu esimehe Ahti Kõo oma enam mitte.


Juhiksin lugejate tähelepanu valedele, mis pärinevad Kosenkraniuse ja Kõo sulest. Nimelt pole kunagi olnud parkimismaja esimesele korrusele ette nähtud parkimiskohti. Esimesele korrusele oli hoonestusõiguse lepingu järgi plaanitud autoremont, rehvivahetus ja viiele protsendile hoone mahust võis projekteerida kaubanduspindu. Sisuliselt kirjutati selle punktiga ettevõtjale ette, millega ta tohib esimesel korrusel tegelda.




Milles siis probleem? Probleem on toidukaupluses, nimelt tähendaks parkimismaja esimesel korrusel korraliku toidupoe avamine Port Arturi klientuuri vähenemist ja selle vastu Kosenkranius ja Raul Sarandi võitlevadki. Mulle on Port Arturist eravestluses öeldud, et tehke esimesele korrusele autoremont või ükskõik mida, välja arvatud toidupood, lisades, et Pärnu Keskuse avamisega pistsite käe meie taskusse.



Mulle tundub, et üks seltskond peab Pärnus toimetamist oma ainuõiguseks, kõik väljastpoolt tulijad peaksid enne küsima Viljo Vetikult ja Kaido Kruusojalt armulikult luba. Tänan, ei!



Enne sügisesi valimisi on parkimismajast tehtud poliitilise kemplemise objekt. Seda suuresti kohalike IRLi liikmete käitumise tõttu.



Minu arvates on Pärnu IRL sattunud ohtliku manipulatsiooni ohvriks: sisuliselt juhib üks ärigruppe IRLi kohalikku rakukest. Sarandi pingutused on olnud kindlasti tasumist väärt ja ehk terendab talle abilinnapea koht. Olles IRLi liige, usun ja loodan, et erakonna juhtorganitel jagub tegusust selle olukorra muutmiseks, vastasel juhul jääbki IRL Pärnus tühiseks tegijaks.





Tänavu 21. mail kinnitas Pärnu linnavolikogu Port Artur 2 detailplaneeringu. Mõtlesin kaua, kas vaidlustada see planeering kohtus. Põhjusi oli selleks mitu. Maavanema poolt ühegi märkuseta heakskiidetud planeering kubises juriidilistest vigadest ja oli tervikuna arusaamatu. Toon näite: selles planeeringus nähti ette Port Arturi külastajate autode parkimine riigimaale, aga selle kohta puudus vastav luba.



Maavanem ei aktseptinud minu sellekohast märkust. Võib ainult arvata, millise erakonna liige Toomas Kivimägi sügisest on. Lõpuks tõdesin, et pole mõtet rumalusega kaasa minna, ja jätsin planeeringu vaidlustamata, sest ringkaitse maavalitsuses on hästi organiseeritud.



Räägime nüüd müstilisest 9,5 miljonist trahviühikust, mida Kosenkranius ja Kõo tahavad sisse nõuda. Härrased, mulle tundub, et te olete väga rumalad demagoogitsejad! Võinuks ikka enne mõelda, millist juttu leheveergudel ajada, mõlemad veel juriidilise haridusega!



Huvitav, kuidas saab parkimismaja kasutusloa enne detailplaneeringu kinnitamist? Ega saagi. Juhin tähelepanu sellele, et Lai 7 detailplaneering kinnitati volikogus 18. juunil. Ei hakka siin kirjutama ehituslubadest, mille saamist Port Artur pidevalt takistas ja mille väljastamine seetõttu pidevalt viibis. Olen esitanud linnale taotluse pikendada parkimismaja valmimise tähtaega detsembrini 2009, mis on küllaldane aeg, et parkimismaja ehitust uuesti alustada ja hoone lõplikult valmis saada.



Lõpetuseks toon välja faktid, mis räägivad enda eest. Nimelt on Pärnu Keskuse omanikud investeerinud ümbruskonna tänavate korrastamisse kaheksa miljonit krooni. Port Artur esitas aga linnale taotluse saada Laia tänava äärne maalapp endale tasuta parkimiseks, nõudes veel selle korrastamist ja ehitamist linna rahaga.



Õnneks pääses terve mõistus ametnike seas võidule ja selline ”supertehing“ jäi ära, kuigi ette valmistatud oli just selline stsenaarium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles