Pärnu võttis vastu jahisadama planeeringu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jahisadam.
Pärnu jahisadam. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus otsustas saata volikogule kinnitamiseks Lootsi 6/8 kinnistu detailplaneeringu, mis annab loa Pärnu jahtklubi sadamaehitiste laiendamiseks ja uuendamiseks.


Detailplaneeringuala suurus on 14 375 ruutmeetrit. Planeeritav ala asub Pärnu linnas Pärnu jõe ja Ringi, Lootsi ja Lootsi põik tänava vahel.



Kokku on alale lubatud ehitada kuus hoonet. Uute hoonete maksimaalne lubatud kõrgus on sõltuvalt asukohast kaks kuni neli korrust. Peale olemasolevate hoonete laiendamise ja korrastamise on plaanis rajada uus kohvik või vaateplatvorm ja hoone, kus asuvad jahisadama kapteni tööruumid, avalik internetipunkt, jahisadama külastajatele mõeldud olmeruumid ja jahtide tarvikute kauplus.



Rajatakse hoone jahtidega seotud inventari hoiustamiseks.



Hoonete rajamine on planeeringu kohaselt sadamateenuste parema ruumilise korraldamise ja atraktiivsema avaliku ruumi kujundamise huvides. Kõik planeeritavad hoonestamisega kaasnevad teenused on sadamateenused või avalikkusele suunatud teenused.



Hoonete püstitamisega ei vähendata inimeste vaba liikumist ja juurdepääsu jõe kaldale.



Kogu kaldapealne ala Pärnu jõest kuni sadama olemasoleva hoonestuseni on avalikkusele vabalt juurdepääsetav. Piirdeaiad eemaldatakse.



Kaldapealne korrastatakse ja arendatakse välja kaldapromenaadina.



Detailplaneering näeb ette kavandatud jalgratta- ja kergliiklustee pikendamise Sadama ja Lootsi tänava nurgal olevast tanklast jahisadama alani.



Ujuvkaide veealale, Ringi tänava mõttelisele pikendusele on planeeritud jalutamiseks ja avalikeks üritusteks vabakujuline ujuvkai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles