Valgevene muusikud esinesid Kõpu kirikus

, laulja ja literaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pootsi-Kõpu kirik.
Pootsi-Kõpu kirik. Foto: Erakogu

MTÜ Kõpu Arenduskeskuse korraldatud “Ilusa muusika festivali” põhiürituseks kujunenud Pootsi-Kõpu kirikus toimunud Valgevene keelpillikvarteti Prima Vera kontsert pühendati piiskop Platoni 140. sünniaastapäevale.


Rahvast täitunud kirikus kõlas tõepoolest ilus keelpillimuusika eri ajastutest ja eri stiilides. Minski muusikaakadeemia noored muusikud panid võrdse osavusega helisema nii Pjotr Tšaikovski, Benjamin Britteni kui Johan Sebastian Bachi aegumatud teosed.



Kvarteti Prima Vera tegevus sai alguse samas kõrgkoolis õppivate noorte inimeste koostööst, kui nad sattusid sageli esinema ühistes projektides ja ühistel kontsertidel. Nüüdseks on kvartett võitnud kuulajate südamed kõikjal Valgevenes. Kvarteti loomingulisi püüdlusi iseloomustavad kõrge professionaalsus ja alatine valmisolek uuteks muusikalisteks väljakutseteks, mida oli tunda Kõpu kirikus toimunud kontserdilgi.



Keelpillikvartetis musitseerisid Jelena Tolstik esimesel viiulil, Marina Novak teisel viiulil, Marina Zelenina aldil ja Ljubov Gordei tšellol. Kontserdi lõpus tervitas publik esinejaid püsti seistes.



Kontserdi korraldajal Enn Rannal on plaanis “Ilusa muusika festivalist” kujundada igal aastal Pootsi-Kõpu kirikus toimuv muusikaüritus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles