Pärnu parkimismaja rajaja süüdistab venimises IRLi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimisplatsi Pärnu kaubandussõlmes enam ei ole ja parkimismaja veel ei ole.
Parkimisplatsi Pärnu kaubandussõlmes enam ei ole ja parkimismaja veel ei ole. Foto: Ants Liigus

Pärnu kesklinnas asuva pooleli oleva parkimismaja rajaja OÜ Win Markets süüdistab ehituse venimises Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) ning IRLiga seotud konkurenti Port Arturit.


Parkimismaja ehituse seiskumise üheks suureks põhjuseks on parkimismaja ümber käivad kohtuvaidlused, rääkis Win Markets esindajana Indrek Peedo.



Pärnu linnavolikogu kinnitas parkimismaja detailplaneeringu tänavu 18. juunil. Selle vaidlustas Peedo sõnul kohe IRLi kuuluv poliitik ja volikogu liige Raul Sarandi.



Sarandi ütles BNSile, et tema kaebus on esitatud linnapõhimääruse rikkumise osas ning vaidlus sarnaneb pigem õiguskantsleri ja riigikogu vahelise vaidlemisega.



Tema sõnul muudab omavalitsuse põhimääruse rikkumise tuvastamine kehtetuks vigaselt vastu võetud õigusakti ning parkimismaja eelnõu menetlus lõi sellise olukorra - koalitsiooni volinikud ei tahtnud poolt olla ja ka vastu mitte.



Peedo sõnul on detaiplaneeringu vaidlustanud ka Pärnu kesklinna piirkonnas suurt kaubanduspinda omav Port Artur.



"Nagu me teame, on IRL esitanud linnapea kandidaadiks Anneli Akkermanni, kes on Port Arturi kaubakeskuse ühe omaniku Viljo Vetiku abikaasa," märkis Peedo ja lisas, et IRLi Pärnu osakond on muutunud ja muutumas veelgi ühe grupeeringu - Port Arturi - käepikenduseks.



Peedo sõnul on Port Arturi peamiseks ülesandeks ühe konkurendi ehk Pärnu Keskuse tegevuse takistamine "juba parteipoliitilisel tasandil".



Enne kohtuvaidluse lõppemist parkimismaja ehitus ei jätku, sest Peedo sõnul ei pruugi vastasel juhul parkimismaja kasutusluba saada.



Pärnu parkimismaja valmimise tähtaegu on korduvalt edasi lükatud erinevatel põhjustel, üheks neist oli muutmist vajanud detailplaneering.



Parkimismaja ehitab OÜ Win Markets, kes võitis linnavalitsuse konkursi 2006. aastal. Win Marketsi omanikud kattuvad osaliselt südalinnas avatud Pärnu Keskuse omanikega. Indrek Peedo on Pärnu Keskust haldava PK Juhtimise OÜ juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles