Pärnu spordihalli juhatajaks valiti Vambo Talu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheksast komisjoniliikmest toetasid Vambo Talu kandidatuuri kuus. Praegusest spordihalli projektijuhist saab Pärnu esindushalli juhataja.
Üheksast komisjoniliikmest toetasid Vambo Talu kandidatuuri kuus. Praegusest spordihalli projektijuhist saab Pärnu esindushalli juhataja. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu spordihalli juhataja leidmiseks kokku kutsutud konkursikomisjon kohtus eile teise vooru pääsenud kandidaatidega, kellest valiti enamushäältega juhatajaks praegune spordihalli projektijuht, endine Pärnu abilinnapea Vambo Talu.


Pärnu abilinnapea kohalt lahkumise järel tulevase spordihalli projektijuhina tööle asunud Vambo Talu ei soostunud halli juhatajaks saamist kommenteerima, öeldes, et enne, kui otsus pole paberil kinnitatud ehk tööleping sõlmitud, ei räägi ta tulevikuplaanidest.



Konkursikomisjoni esimehe, Pärnu linnapea Mart Viisitamme sõnul oli Talu kahe salajase hääletusvooru järel teisest sõelale jäänud konkurendist kahe kolmandiku häältega üle ja võib öelda, et spordihall on endale saanud hea juhi, kes on end juba tõestanud.



„Kindlasti andis spordihalli juhina töötamine talle eelise, sest sporti tundis ta juba enne, nüüd on endale selgeks teinud ka rohkem ehitusalaseid küsimusi,“ leidis Viisitamm. Tema kinnitusel tundis ta komisjoni töös pingeid, kuid kindlasti mitte poliitilisi.



„Oli survegruppe, kes töötasid erinevate kandidaatide heaks, aga see pole halb, kui jäädakse viisakale tasemele,“ ütles linnapea. „Intriigid polnud seotud poliitika ega Talu isikuga.“



Pärnu esindushalli leidmiseks korraldatud konkursile laekus 12 avaldust, neist kaheksa pääsesid eile toiminud vestlusvooru, kohale tuli kutsututest seitse kandidaati. Üheksast komisjoni liikmest toetas Talu kandidatuuri kuus.



Töösoovijate seas oli kandidaate nii Pärnust kui mujalt Eestist, lisaks ungarlane, kes pääses vestlusvooru, kuid seal ei osalenud. Talule pakkus kõige tugevamat konkurentsi Kai Keel, keda toetas komisjoni liikmetest kolm.



Pärnu spordihalli juhataja leidmiseks kokku kutsutud konkursikomisjoni kuulusid linnapea Mart Viisitamm (komisjoni esimees), abilinnapea Jane Mets (komisjoni aseesimees), Pärnu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Andrus Haugas, Tiia Aur, Pärnu linna spordikooli direktor Tiit Aasma, Pärnu linna spordikooli hoolekogu esindaja Helju Sutt, Pärnu spordiliidu esindajad Enn Hallik ja Mati Killing ning Eesti võrkpalliliidu juhatuse liige Henn Vallimäe.



Pärnu spordihalli valmimistähtaeg on lükkunud septembrist oktoobri algusesse.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles