Pärnu-Stockholmi liinil lendab pühapäeval viimane lennuk

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ja Stockholmi vahel sõidab Estonian Airi 33kohaline Saab 340, mis lendab ühest linnast teise tunni ja kümne minutiga.
Pärnu ja Stockholmi vahel sõidab Estonian Airi 33kohaline Saab 340, mis lendab ühest linnast teise tunni ja kümne minutiga. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu ja Stockholmi liinil sõitev Estonian Airi lennuk teeb pühapäeval oma sellesuvise viimase lennu. Järgmise aasta lennud sõltuvad lennujaama rekonstrueerimisest.


Sanatooriumi Tervis tegevjuht Jaan Ratnik ütles Raadio Pärnule, et üldine hinnang suvisele lennuliiklusele on rasket majanduslikku olukorda arvestades hea.



Ratniku sõnutsi ei käivitunud hästi neljapäevased lennud, millega loodeti rootlasi nädalalõpuks Pärnusse lennutada. Ratnik tõdes, et ju siis pole Pärnu suutnud selle sihtgrupiga tegelda, kes siia nädalalõppu veetma sooviksid tulla. Pühapäevast lendu kasutasid peamiselt Rootsi pensionärid, kes tulid Pärnusse terveks nädalaks oma tervist kosutama



Spaa- ja konverentsihotelli Strand tegevdirektor Aime Vilgas märkis, et kuigi sel aastal lendas lennuk kaks korda nädalas, oli sõitjaid sama palju kui eelmisel aastal, kui lennati korra nädalas. Üheks põhjuseks peab ta majanduslikku olukorda, mistõttu jäid ärituristidel lennud lendamata.



Vilgas ütles, et puhkaja valib oma sihtkoha selle järgi, kas seal tegevust on ning Pärnu puhul mõjutab valikuid ka ilm.



Lennuliini jaoks oli edukaim kuu mai, kui kokku lendas 300 inimest. Juunis oli reisijaid 251 ja juulis 240.



Järgmise aasta plaanidest on nii Ratniku kui Vilgase sõnul vara rääkida, sest pole teada, kas riik leiab raha lennujaama rekonstrueerimiseks. Oluline on seegi, kas linn leiab võimalust liini toetada ning kas Estonian Air on jätkamisest huvitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles