Kontserdisari „Musica sacra“ alustab uut hooaega

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eliisabeti kirik Pärnus.
Eliisabeti kirik Pärnus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeval algab Pärnu Eliisabeti kirikus Pärnu Ooperi kontserdisari „Musica sacra“. Sarja üksteist eriilmelist kontserdikava viivad kuulaja nii vana-, klassikalis-romantilise kui nüüdismuusika maailma.

Laupäevasel avakontserdil esitavad bariton Atlan Karp ja pianist Seppo Varho stseene Richard Wagneri ooperitest "Nürnbergi meisterlauljad", "Lendav hollandlane", "Valküürid" ja "Parsifal". Kontsert on austusavaldus ühele suuremale ooperiheliloojale, kelle sünnist möödus 22. mail 200 aastat.

Bariton Atlan Karp on õppinud laulmist Sibeliuse akadeemias ja täiendanud ennast Peterburi Maria teatris ning paljudel meistrikursustel. Laulja ooperirollide hulka kuuluvad Scarpia Giacomo Puccini ooperist "Tosca", Rigoletto Giuseppe Verdi ooperist "Rigoletto", Onegin Pjotr Tšaikovski ooperist "Jevgeni Onegin". Lisaks klassikalisele repertuaarile on ta osalenud paljude eesti ja soome nüüdisteoste esiettekannetel. Tema erilisse huvifookusse kuuluvad aga baritonirollid Richard Wagneri ja Richard Straussi ooperitest.

Pianist Seppo Varho esineb nii solisti kui kammermuusikuna. Klaverisaatjana tegutseb ta Helsingi ametikõrgkoolis Metropolia ja Sibeliuse akadeemias. Eestis on ta esinenud korduvalt nii solisti kui ka eesti baritoni Atlan Karpi saatjana.

Pärast sarja iga kontserti toimub esinejate ja publiku vestlusring. Kontserdisarjaga liitub publikukoolitusprogramm õpilastele, mille raames õpilaste rühm ja neid saatev õpetaja või muu rühmajuht pääsevad kontserdile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles