Keskraamatukogus näeb portreesid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogu projekteerinud arhitektid pälvisid Eesti kultuurkapitali arhitektuuri aastapreemia.
Pärnu keskraamatukogu projekteerinud arhitektid pälvisid Eesti kultuurkapitali arhitektuuri aastapreemia. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu keskraamatukogus avatakse esmaspäeval kell 17 ülemöödunud sajandi kirjanduslikele suurkujudele pühendatud portreede näitus, kus on väljas 12 tööd.


Pastellmaalide autor, kirjakunstnikuna tuntud Vello Paluoja ütles, et ta portreteeris peamiselt neid 19. sajandi kirjanduse- ja keeleinimesi, keda on vähem maalitud, kuid kes on jätnud olulise jälje Eesti kultuurilukku, nagu näiteks esimese eesti naistele mõeldud ajakirja Linda toimetaja Lilli Suburg.



Pärnu keskraamatukogu täiendab portreenäitust kirjanduslike tekstide ja trükistega, väljapanek jääb huvilistele vaadata 26. oktoobrini.



Avatav näitus on esimene kultuuri- ja kirjandustegelaste portreede sarjast, mille kunstnik pühendab Eesti Vabariigi 100. aastapäevale. Kavandatult järgneb üheksa näitust seitsmel teemal kuni 2018. aastani. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles