Ranno Künnap: Neli aastat Pärnu volikogus

, Pärnu linnavolikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ranno Künnap.
Ranno Künnap. Foto: PP

Viimased peaaegu neli aastat linna juhtinud koalitsiooni tegemised tunduvad linnavolikogus opositsioonipingil istuva voliniku vaatenurgast pisut teistsugused, kui seda on võimulolijate oma. Pigem esitaksin siin, eriti kui lugeda Pärnu Postimehes 15. augustil ajakirjanik Teet Roosaare ja linnapea Toomas Kivimägi sulest ilmunud artikleid “Koalitsioonilepingust on täidetud neli viiendikku” ja “Suuremad eesmärgid on õnnestunud” retoorilise küsimuse: kas klaas on pooleldi täis või pooleldi tühi?

Mida siis peetakse suurimateks õnnestumisteks? Esimesena nimetab linnapea linna laenukoormuse langemist varasemalt 90 protsendilt 54ni. Kindlasti võib ja peabki seda lugema saavutuseks. Kuid milline hind on sellel saavutusel?

Kas sünnitoetuste langetamine praeguse linnavõimu poolt viis linnast lähivaldadesse noori peresid? Kas seetõttu vähenes linna maksubaas? Kas ei saetud mitte oksa, millel ise istutakse? Kas tänavate pimendamine ja turvakaamerate väljalülitamine mõjus elanike turvalisusele?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles