Estonia nõukogu on leidnud Järvesalu tegevuses vigu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu
Vello Järvesalu Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

AS Taastusravikeskus Estonia nõukogu esimehe ja Pärnu linnavolikogu juhi Ahti Kõo ütlust mööda on ettevõtte nõukogu korduvalt arutanud firma tegevjuhile Vello Järvesalule politsei poolt süüks pandut ning tuvastanud tema tegevuses vigu.


Kõo jutu järgi ei ole prokuratuur siiski Järvesalule esitatud kahtlustuste osas esitanud Estonia nõukogule piisavalt tõendeid, mis oleksid sundinud nõukogu otsustama, et Järvesalu ei sobi jätkama juhatuse esimehena.

"Seetõttu on nõukogu võtnud seisukoha, et lubab Järvesalul töötada oma ametikohal kuni tema süü või selle puudumise küsimuse kohtuliku otsustamiseni," ütles Kõo BNSile.

Kõo väitel arvab nõukogu, et analoogsete tegude toimepanemine, milles Järvesalu kahtlustatakse, on praegu välistatud. "Kindlasti on ajendanud nõukogu selliselt otsustama asjaolu, et meile teadaolevalt ei ole prokuratuur taotlenud Järvesalu ametist kõrvaldamist," lisas Kõo.

Kõo sõnade kohaselt on tal olnud võimalik taastusravila esindajana tutvuda Järvesalu kriminaalasja kohtueelse menetluse kokkuvõttega ja ta on sellest nõukogu informeerinud.

"Isiklikult arvan, et kui kas või osa Vello Järvesalule esitatud süüdistustest leiab kohtus kinnitamist, ei saa ta oma ametis jätkata. Aga nõukogu esimees ja liikmed ei saa võtta endale kohtumõistmise ülesannet, seepärast on nõukogu otsustanud oodata ära kohtuotsuse," lisas Kõo.

Lääne ringkonnaprokurör Elle Keeman kinnitas eile BNSile, et prokuratuur on lugenud Järvesalu süüasja eeluurimise lõpule viiduks ja toimikud on esitatud kaitsjatele tutvumiseks. Kaitsjatel on seaduses ette nähtud 15 päeva materjalidega tutvumiseks.  "Pärast kaitsjate taotluste lahendamist otsustab prokuratuur süüasja kohtusse saatmise," sõnas Keeman.

Prokuratuur ei soovi enne süüdistusakti koostamist ja selle kohtusse saatmist eeluurimisel kogutud infot avaldada.

Politsei pidas Pärnu linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni juhi ja taastusravikeskuse Estonia tegevjuhi Järvesalu kaheks päevaks kinni mullu oktoobris, kuid tema vahi alla võtmist prokuratuur ei taotlenud.

Detsembri alguses esitas prokuratuur Järvesalule täpsustatud kahtlustuse ettevõtte varade suures ulatuses omastamises. Meedias avaldatu järgi pannakse Järvesalule süüks vähemalt 600 000 krooni omastamist.

Estonia juht on kahtlustust eitanud ja väitnud, et ei saa sellest aru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles