Kirikus algab kontsertide sari “Musica sacra”

Anu Jürisson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sopran Kai Kallastu ja pianist Diana Liiv on kontserdisarja tarvis ette valmistamas juba mitmendat ühist kava.
Sopran Kai Kallastu ja pianist Diana Liiv on kontserdisarja tarvis ette valmistamas juba mitmendat ühist kava. Foto: Erakogu

Homsest algab Pärnu Eliisabeti kirikus pärast suvevaheaega taas Pärnu Ooperi kontserdisari “Musica sacra”, mille üksteist kontserti viivad laupäevaõhtuti kuulaja nii vana-, klassikalis-romantilise kui ka nüüdismuusika maailma.

Sarja omapära on, et sõltuvalt sellest, kui vestlus- ja kuulamisvalmilt tunnevad end interpreedid ja publik, toimub pärast kontserti esinejate ja publiku vestlusring ning kontserdisarjaga kaasneb publikukoolitus ehk tõsisema muusika tutvustamise programm õpilastele, mille raames õpilasrühm ja neid saatev õpetaja või juhendaja pääsevad kontserdile priilt.

Sarja kunstiline juht Andrus Kallastu sõnas, et sellist tüüpi iganädalast kontserdisarja nagu kõnealune, kus kontserdid algavad ühel kindlal kellaajal ja kohas, Eestis väga palju ei ole. Küll on see üsna tavapärane Soomes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles