Kihnu Veeteed projekteerib väikesaarte jaoks parvlaeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Amalie Kihnu sadamas.
Parvlaev Amalie Kihnu sadamas. Foto: Henn Soodla

AS Kihnu Veeteed koostab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tellimusel jääklassiga parvlaeva projekti, mille põhjal riik võiks lasta ehitada Kihnu ja Vormsi liinile kaks uut laeva.


AS Kihnu Veeteede juhatuse liige Toivo Kuldmäe rääkis, et projekteeritav reisiparvlaev on ette nähtud reisijate ja veeremi veoks regulaarliinidel Munalaiu-Kihnu ning Rohuküla-Sviby vahel.



Laeva projekteeritav pikkus on 43-44 meetrit, laius 11-12 meetrit ja süvis 2,4-2,7 meetrit. Laev peaks olema võimeline sõitma kiirusega 11-12 sõlme ning murdma läbi kuni 45sentimeetrisest jääst.



Reisijaid mahutavad laevad projekti järgi 200, sõiduautosid 22 või kaks veoautot. Samuti peab olema võimalus ülestõstetava autoteki paigaldamiseks, mis peaks omakorda mahutama kümme sõiduautot.



AS Kihnu Veeteede koostööpartneriks tehnilise projekti koostamisel on pikaajaliste ja suurte kogemustega laevade projekteerimise ettevõte Soomest ILS OY, rääkis Kuldmäe.



Uusi laevu on nendele liinidele kavandatud mitu aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles