Häädemeestel eksiti valimisseaduse vastu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hääletuskabiinid.
Hääletuskabiinid. Foto: Ants Liigus

Pärnu maakonna valimiskomisjoni eilse otsusega rahuldati neljapäeval komisjonile esitatud kaebus Häädemeeste valla valimisjaoskonnas nr 1 toimunu osas, mille kohaselt jaoskonnakomisjoni liikmed ei arvestanud kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seaduses sätestatud piiranguga, et valijat ei või hääletamissedeli täitmisel abistada volikogusse kandideeriv isik.


Pärnu maakonna valimiskomisjoni esimehe Rita Kosenkraniuse teatel ükski kolmest komisjoni liikmest ei takistanud Häädemeeste vallavolikogu kandidaadil abistada valijat hääletamissedeli täitmisel. Nimetatud seaduse kohaselt võib maakonna valimiskomisjon peatada jaoskonnakomisjoni liikme volitused, kes on seadust rikkunud.

Pärnu maakonna valimiskomisjon otsustas ühehäälselt peatada Häädemeeste valla jaoskonnakomisjoni nr 1 kolme seadust rikkunud komisjoni liikme volitused.

Maakonna valimiskomisjoni otsuse peale on õigus esitada kaebus vabariigi valimiskomisjonile Pärnu maakonna valimiskomisjoni kaudu kolme päeva jooksul.

Rohkem kaebusi Pärnu maakonna valimiskomisjonile eilseks laekunud ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles