Pärnu lauljad esinesid New Yorgis

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Majas esinesid Benno Margus (vasakul), Malle Raid ja Toomas Kuter, paremal Juta Kurman.
Eesti Majas esinesid Benno Margus (vasakul), Malle Raid ja Toomas Kuter, paremal Juta Kurman. Foto: Erakogu

Pärnu bariton Toomas Kuter esines oktoobri keskel USAs New Yorgi Eesti majas. Kaasa tegi sopran Malle Raid, kes on samuti Pärnu laulja, klaveril saatis Benno Margus.


Kuterile oli see kontsert juba viies ülesastumine New Yorgis.



Kaheosalise täispika kontserdi kavas olid eesti laulud, ameerika heliloojate teosed, ooperiaariad ja vene romansid, samuti Heinrich Meri ja Juri Dmitrievi looming.



"Saalis olid põhiliselt vanema põlvkonna inimesed, vastuvõtt oli väga soe ja südamlik," meenutas Kuter. "Kontserdi korraldas Eesti helikunsti keskus Ameerika Ühendriikides, millele 1957. aastal pani aluse teenekas kultuuritegelane Juta Kurman. Peagi 97. sünnipäeva tähistav Kurman oli meie kontserdi korraldustoimkonna eesotsas ja pidas ürituse alguses paatosliku avakõne."



31. oktoobril esineb Kuter sopran Merle Hillepi ja Eesti muusikakadeemia kammermuusika osakonna juhataja Helin Kapteniga Valgevenes Maladetšna linnas. 400 000 elanikuga Maladetšnas asub Minski muusikaakadeemia filiaal, seal tegutsevad väga heal tasemel sümfooniaorkester ja noorte ooperistuudio. Valgevenesse kutsus Eesti muusikud kohaliku sümfooniaorkestri peadirigent ja muusikakooli direktor Grigori Soroka, kes oma orkestriga plaanib tulla Eestisse kontserdireisile 2010. aasta aprillis.



8. novembril annab Kuter Kapteniga kontserdi Moskvas Venemaa kunstitegelaste keskmaja saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles