Talupere pruugib tulist leivakõrvast

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin (vasakul) ja Vaike Pärn turustavad oma toodangut laatadel, aga samuti e-poe kaudu.
Katrin (vasakul) ja Vaike Pärn turustavad oma toodangut laatadel, aga samuti e-poe kaudu. Foto: Urmas Taul

Saarde vallas Kärsu külas Metste talus toimetavad ettevõtjatena ema ja tütar Vaike ja Katrin Pärn, kes kasvatavad muude põllusaaduste hulgas arvukas valikus tšillipipraid.

“Meie pere liikmed on kõik suured vürtsisõbrad. Arusaamatu, miks Põhjamaades seda hinnata ei osata. Tšilli kiirendab ainevahetust ja tekitab tundideks soojatunde,” nentis Katrin.

Katrin Pärna arvates on tšilli märksa tervislikum kui üks teine levinud soojarohi. “Talvel külmast tuppa tulles on see sobiv toidukõrvane nii salatis, kastmes kui marineerituna. Tulisus jääb sisse tundideks. Isegi meie 88aastane vanaema sööb jalapeno pipart,” selgitas talupidaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles