Leho Võrk: Pärnu Vesi uue ajastu lävel

, Pärnu Vesi ASi juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leho Võrk.
Leho Võrk. Foto: PP

Tänavuse aastaga lõppeb viis aastat kestnud Pärnu linna veemajandusprogramm, mille kogumaksumus on 24,9 miljonit eurot. Programmi käigus ehitati Pärnus 163 kilomeetrit vee- ja kanalisatsioonitorusid ning rajati üheksa uut reoveepumplat. Renoveeriti Mere puiestee pumpla. Ehitustööde tulemusena loodi Pärnu linna 433 majapidamisele liitumisvõimalus ühisveevärgiga ja 800-le ühiskanalisatsiooniga.

Tänu uuendatud torustikele ja pumplatele väheneb veekadu. Aastas hoitakse kokku kuni 90 000 kuupmeetrit vett, mis on võrreldav Pärnu eratarbijate ühes kuus keskmiselt tarbitava vee kogusega.

Selle aja jooksul on Pärnu linna joogiveekvaliteet oluliselt paranenud, samuti on tehtud põhjalikke muudatusi reoveepuhastuses, nii joogivesi kui puhastatud reovesi vastavad kõigile Euroopa Liidu nõuetele. Veemajandusprogramm sai teoks tänu Euroopa Liidu tõukefondide abile, mille kaudu jõudis Pärnu elanike ja siinsete külaliste eluolu parandamisse 17,12 miljonit eurot. Nüüd oleme jõudnud Pärnu linnas uude ajajärku. Edaspidi on esmatähtis nende suhteliselt lühikese aja jooksul mahukate investeeringute abil rajatud varade jätkusuutlik majandamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles