Saksamaa valmistub valimisteks

Aino Siebert
, Das Baltikum-Blatt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheliste esimees Claudia Roth jutlemas sinti-roma kultuurikeskuses Romeo Franzi (tema kôrval) ja keskuse juhi Daniel Straussiga.
Roheliste esimees Claudia Roth jutlemas sinti-roma kultuurikeskuses Romeo Franzi (tema kôrval) ja keskuse juhi Daniel Straussiga. Foto: Aino Siebert

Bundestagi valimised toimuvad 22. septembril. Samal päeval valivad hessenlased endale kohalikku parlamenti.

Valitsevad kristlikud demokraadid (CDU) koos liberaalidega (FDP) Volker Bouffier’ juhtimisel on praegu viigis sotsiaaldemokraatidega (SPD), kelle tippkandidaadiks Hessenis on Thorsten Schäfer-Gümbel. Seega on Hessenis oodata musta-kollase ja puna-rohelise fraktsiooni põnevat duelli.

Seni on erakondade valimiskampaaniad olnud unised, seda eriti provintsis. Osaliselt on ükskõikses meeleolus süüdi suvepuhkused. Baden-Württembergis läksid lapsed kooli alles 9. septembril, samuti nagu Baieris, kus veel enne liiduparlamendi valimisi toimuvad 15. septembril kohalikud valimised. Ringküsitluste kohaselt juhib selgelt Kristlik-Sotsiaalne Liit (CSU) eesotsas Horst Seehoferiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles