Juhtkiri: Väike tee, suur võit

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Vastu Läti Vabariigi piiri asuvad Võrumaa, Valgamaa, Viljandimaa ja Pärnumaa lõunavallad ning Eestit Tallinna poolt vaadates näib ilmselt, et mida enam Läti poole, seda rohkem nii-öelda suur Eesti väikseks ääremaaks muutub.

Paigad, mis asuvad vastu lõunanaabrite piiri – tõsi, need on küll nüüdseks meeldivalt avatud, – kipuvad vist tõesti palju enam vaeslapseossa jääma kui suuremad linnad ja keskustele lähemad vallad, ometi on needki kandid osa ühest ja samast riigist.

Samal ajal on just kahe riigi vahelise piiri lähedust võimalik enda huvides ära kasutada. Parim näide, kuidas seda edukalt ja tululikult teha, on eile Jäärjas avatud Kilingi-Nõmme ja Mazsalaca vaheline umbes 34 kilomeetri pikkune renoveeritud tee, mille valmimine läks maksma üle nelja miljoni euro ja suurema osa sellest maksis Euroopa Liidu regionaalfond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles