Pillerpall pidas vanavanemate päeva

, Pillerpalli lasteaia õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis tähistati 8. septembril neljandat korda vanavanemate päeva ja Pärnu Pillerpalli lasteaedki otsustas sel puhul teha peo.

Pidu korraldas lasteaia 14 töötajat, kes on välja teeninud vanavanema austava tiitlit. Kas nad on vanad? Ei, pigem inimesed, kellel on palju energiat lasteaias töötamiseks ja uue põlvkonna kasvamise  toetamiseks.

Vanaemad leppisid kokku, et kõik küpsetavad peoks õunakoogi, mida külalistele pakkuda. Vanaemade ühiseks riietuseks olid põlled ja rätid. Saali ja varikatusealuse kaunistasime kaltsuvaipadega. Aukohal oli õpetaja Ivi vanaema ligi saja-aastane saanitekk.

Laste ülesandeks jäi kutsuda peole oma vanavanemad.

„Elas kord atsakas vanapaar, matsakas moor ja vatsakas vaar …“ Selle vahva luuletusega avas Annabel kontserdi. Järjekorras esinesid Naksitrallide, Segasumma, Muumitrollide ja Mürakarude rühma lapsed. Kõige väiksemad jälgisid kontserti memmede-taatide põlvedel.

Pärast kontserti võisid külalised koos õpetajatest giididega majaga tutvuda ning imetleda näitusi rühmades ja üldruumides, kus olid välja pandud vanavanemate fotod, vanad esemed, käsitööd ja laste joonistatud portreed vanaemadest ja vanaisadest.  

Pärast majaga tutvumist ootasid lapsed vanaemasid ja vanaisasid, keda oli peole saabunud rohkearvuliselt, hoovis koos särava sügispäikesega, et üheskoos tantsida ja maitsvaid õunakooke mekkida.

Särasid nii laste, vanavanemate kui ka korraldajate silmad, mis annab kinnitust, et selline kokkusaamine ei jää viimaseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles