Kui Pärnus valmistati uhkeid jalgrattaid

Olaf Esna
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui praegu riietuvad jalgratturid vabalt ja sportlikult, siis endistel aegadel väntasid mehed kaherattalistel ringi korralikes ülikondades.
Kui praegu riietuvad jalgratturid vabalt ja sportlikult, siis endistel aegadel väntasid mehed kaherattalistel ringi korralikes ülikondades. Foto: Olaf Esna erakogu

Viimastel aastatel on nii Pärnu linn kui ümberkaudsed vallad hoolega ehitanud kergliiklusteid ja vahel keldrist värske õhu kätte sattudes on silma jäänud nende liiklussoonte vilgas kasutamine.

Maamootoritest kõneleva artikli jaoks materjale kogudes jäid mulle silma alla jalgrattaid käsitlevad kuulutused ja sellest tekkis huvi teada saada, millal need Pärnusse jõudsid.

Tiit Lääne on kokku pannud raamatu “120 aastat jalgrattasporti Eestis” (Tallinn, 2006), milles on kirjas, et 24. augustil 1886. aastal näidati Tartus Liivimaa väljanäitusel isevärki sõiduriista – jalgratast. Juba kaks aastat hiljem registreeriti Tartu rattasõitjate ühing.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles