Birgit Õigemeel: armastan oma uut albumit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgit Õigemeel saates «Eesti otsib lemmiklaulu»
Birgit Õigemeel saates «Eesti otsib lemmiklaulu» Foto: TV3

Täna ilmub Birgit Õigemeele uus album «Teineteisel pool». Uue albumiga on Birgit Õigemeel teinud enda sõnul kelmika kannapöörde, klassikaliste popmuusikareeglite järgi kirjutatud ballaadide asemel on uue kauamängiva helikeel hoopis moodsam.

Albumi produtsendid ja pea kõikide laulude muusika autorid on ka Eestist väljaspool tunnustatud Meelis Meri ja Priit «Julm» Juurmann.

«Kui Birgiti plaadifirma pöördus meie poole ettepanekuga toota tema järgmine plaat,olime meeldivalt üllatunud ja positiivses mõttes intrigeeritud,» kommenteeris Priit «Julm» Juurmann.

«Mõte teha pop-formaati oli meil produtsentidena juba pikemat aega peas mõlkunud – nüüd aga nii öelda «kukkus» ideaalne võimalus sülle.»

Meelis Meri sõnul oli Birgit algusest peale väga avatud ja aktiivselt protsessis osalev ning ka resultaat on vastav.

«Me oleme tulemusega väga rahul,» kinnitasid Meri ja Juurmann.

««Teineteisel pool» on südamega tehtud plaat ja usun, et see jõuab ka kuulajani,» kommenteeris Birgit.

Lisaks tempokatele lugudele leiab plaadilt ka sügavaid ja tundelisi laule, mis kirjutatud Eesti luuleklassikute Marie Underi, Anna Haava ja Ernst Enno tekstidele. Enamus laulude tekste on siiski Maian Kärmase sulest.

«Saime Maianiga kokku,rääkisin talle oma rõõmudest ja muredest ning unistustest ja soovidest. Ta suutis mu elu niimoodi kirja panna, et tunnengi nagu laulaksin endast,» ütles Birgit.

Plaadilt leiab ka Hedvig Hansoni kirjutatud laulu «Sume intro», mille Birgit esitab koos Uku Suvistega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles