Toomas Kuter esines Moskva publikule

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kuter.
Toomas Kuter. Foto: Ants Liigus

Pühapäeval esines Pärnu literaat ja laulja Toomas Kuter Moskva Venemaa kunstitöötajate keskmaja suures saalis soolokontserdiga “Romansside maailmas”.


Kuter sõitis Moskvasse Moskva suure teatri solisti Anatoli Zaitšenko ja kunstitöötajate keskmaja muusikasektsiooni juhataja Natalja Gavrilova kutsel.



Tegu oli pärnaka loomingulise õhtuga, mida tuli kuulama ligemale 350 huvilist. Klaveril saatis Eesti muusikaakadeemia kammermuusika osakonna juhataja professor Helin Kapten.



“Publik oli liigutatud ja näitas seda välja,” rääkis Kapten. “Oli näha, et nad hindasid Toomase romansside esitamise stiili. Toomas on kauni häälega. Ta saavutab romansse lauldes professionaalse muusikalise kõla. Peale selle puhas ja selge hääldamine mitmes keeles. Lavapartnerina on ta väga musikaalne ja hea.”



Kapten lisas, et laulja ei saa ennast hinnata, kuid tema muusikaasjatundjana saab. “Romansimaailmas on Toomas väga oodatud. Kõige positiivsem ja kõrgem kriitika on see, kui sulle helistatakse pärast kontserti ja kutsutakse tagasi. Toomast kutsuti tagasi.



Ja palju neid eesti lauljaid ikka on, kes Moskva ja Peterburi nõudliku publiku ees praegu üles astuvad ning sel viisil riigile ja kodulinnale tähelepanu toovad.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles