Ahti Kõo astus Reformierakonnast välja

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taastusravikeskuse Estonia nõukogu esimees Ahti Kõo otsustas Reformierakonnast välja astuda.
Taastusravikeskuse Estonia nõukogu esimees Ahti Kõo otsustas Reformierakonnast välja astuda. Foto: Urmas Luik

Taastusravikeskuse Estonia nõukogu esimees Ahti Kõo otsustas Reformierakonnast välja astuda, pidades vastuvõetamatuks erakonna Pärnu piirkonna juhatuse esimehe Jane Metsa tegevust endisele Estonia juhatajale Vello Järvesalule hüvituse maksmisel.


“Mulle on vastuvõtmatu Reformierakonna Pärnu piirkonna juhatuse esimehe, AS Taastusravikeskus Estonia nõukogu liikme, Pärnu abilinnapea Jane Metsa minu arusaamiste ja tõekspidamiste kohaselt õigusvastane ning ebaeetiline tegevus   kuriteokahtlustuse tõttu TRK Estonia juhatuse esimehe kohalt tagasikutsutud Vello Järvesalule lahkumishüvituse maksmiseks korralduse andmisel,” kirjutas Kõo Reformierakonna juhatusele ja erakonna Pärnu piirkonna juhatusele saadetud avalduses.



“Kuna tean, et Jane Metsa sellise tegevuse on heaks kiitnud Reformierakonna Pärnu  piirkonna juhatuse liikmed, ei näe ma võimalust kuuluda sellesse erakonda,” lisas Kõo.



Taastusravikeskuse Estonia nõukogu ei nõustunud eile ettevõtte nõukogu esimehe Ahti Kõo ettepanekuga teha Estonia juhatajale ülesandeks endisele juhatajale Vello Järvesalule makstud 619 319 kroonine lõpparve tagasi nõuda. Lõpparve tagasinõudmist pooldasid nõukogu liikmed Kõo ja Johannes Kass, selle vastu olid Jane Mets, Jüri Lebedev ja Aivar Pärna.



Mets ja Lebedev kuuluvad Reformierakonda, Pärna Keskerakonda. Järvesalu on üks Reformierakonna Pärnu juhtpoliitikuid.



Ahti Kõo on endine Pärnu linnavolikogu esimees ja linnapea. Koos Johannes Kassiga hääletasid nad Eesti NSV Ülemnõukogus Eesti iseseisvuse taastamise poolt. Septembris teatas Kass, et tema põhimõtted ei luba tal Keskerakonda kuuluda, nüüd talitas samamoodi Kõo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles