Käsitööliste maja võõrustab esimesi külalisi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärast Pärnu linnavalitsuse planeerimisosakonna väljakolimist tühjalt seisma jäänud majale Uus 5 puhuvad uuesti elu sisse kohalikud kunstnikud ja käsitöölised, kelle tegemistega avatud stuudiotes on linnakodanikel ja külalistel homsest võimalik tutvuda.


Maarja-Magdaleena gildi eestvedamisel käsitööliste käsutusse saanud hoone on koduks üle kümnele stuudiole, mis kannavad edasi selliseid naiselikult pehmeid käsitööliike nagu kudumine, viltimine, ehtekunst ja siidimaal. Neile sekundeerivad keraamik Eddi Leedi kesklinna kolitud potitöökoda ja maja keldrikorrusele sisse seatud major Margus Rebase puu- ja kivikoda.



Nukukoda ootab meisterdama lapsi ja lapsemeelseid täiskasvanuid.



Eile lihviti värvilõhnalises hoones viimaseid detaile, Helje Vaas (vasakul) koos tütre Kati Vaasiga joonistas puidule Maarja-Magdaleena gildi silti.



Esimesel korrusel leiab avarast galeriist valiku Eesti tarbekunsti, sealhulgas hingega tehtud käsitööd. Maja eri korrustel avatud stuudiotes saab kokkuleppel meistriga ise loomeprotsessis käed külge lüüa või kunstnike tööd kõrvalt vaadata.



Käsitööliste maja on avatud teisipäevast reedeni 11-17, laupäeviti 11-15.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles