Pärnu kesklinna arendaja lõpetas pankrotiga

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aida tänav.
Aida tänav. Foto: Ants Liigus

Harju maakohus rahuldas OÜ Neli Investorit pankrotiavalduse ja kuulutas välja ettevõtte pankroti.


OÜ Neli Investorit omanikud on Pärnu ärimehed Margus Kangur, Aare Parts, Andres Sutt, Ingmar Saksing ja Jaan Lepp. Firma loodi 2007. aastal, et osta maadevahetajalt Tullio Liblikult ja Arco Investeeringute ASilt Pärnu kesklinnas kontserdimaja kõrval asuv kinnistu ning sinna kaubanduskeskus ja korterid ehitada.



Aida 7 omanik Aida Partnerid ja Lai 5 omanik Neli Investorit moodustasid PK Juhtimise OÜ, mis pidi mõlema maja kaubanduskorrused Pärnu Keskuse kaubamärgi all ühendama. Kevadel Aida 7 valminud kaubanduskeskus oli kavandatud Pärnu Keskuse esimese etapina, millele oleks järgnenud Nelja Investori maja. Veel 2008. aasta kevadel arvati, et Lai 5 on 2009. aasta oktoobris valmis.



Tegelikult jõudis Neli Investorit uue detailplaneeringu teha ja vundamendiaugu ehitada, kuid siis saabus majanduskriis. Ettevõte ei suutnud majja küllaldaselt rentnikke leida ja pidi taotlema pankroti väljakuulutamist.



Lai 5 kinnistule on Sampo Panga kasuks seatud 157 miljoni krooni suurune hüpoteek. Ettevõtte pankrotihaldur on Kalev Mägi, esimene võlausaldajate üldkoosolek toimub 18. detsembril Harju maakohtus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles